Caverject bijsluiter

caverject bijsluiterCaverject is een geneesmiddel dat u dient te injecteren. Dit lijkt misschien pijnlijk en ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Wel is het belangrijk dat u onderstaande bijsluiter gebruikt bij het injecteren van het geneesmiddel, zodat u zeker weet dat dit op de juiste manier gebeurt. Daarnaast krijgt u een duidelijker beeld van het geneesmiddel door onderstaande bijsluiter te lezen, wat altijd goed is als u een medicijn (voor het eerst) gaat gebruiken.

Caverject: een korte introductie

Caverject is een erectiemiddel dat geïnjecteerd wordt. Het geneesmiddel wordt gebruikt door mannen die aan impotentie lijden, ofwel die moeite hebben met het krijgen van een erectie of het vasthouden van een erectie.

De werkzame stof in het geneesmiddel is alprostadil en dit stofje wordt met een kleine naald in de zwellichamen van de penis gespoten. Na het inspuiten van de stof, kan de penis beter doorbloeden. Dit betekent dat er een erectie kan ontstaan, die zelfs al vijf minuten na het injecteren van het geneesmiddel begint.

Er zijn enkele dingen die belangrijk zijn om te weten als u Caverject gaat gebruiken, namelijk:

  • Het erectiemiddel werkt ook als u niet seksueel opgewonden bent. Bij erectiepillen is dit niet het geval, maar bij Caverject wel;
  • Caverject is niet geschikt voor mannen die overgevoelig zijn voor alprostadil of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel;
  • Het geneesmiddel is niet geschikt voor mannen met een penisprothese of een afwijking aan de penis.

Verder is het belangrijk om te weten dat Caverject een receptplichtig medicijn is, dat u enkel kunt gebruiken met een recept van een arts.

Het gebruik van Caverject

Caverject wordt in poedervorm geleverd, samen met een injectienaald. Het poeder mengt u met water (afhankelijk van de dosering van uw arts kiest u de juiste hoeveelheid poeder en water) en vervolgens neemt u de vloeistof op met de injectienaald. Heeft u dit gedaan, dan kunt u het geneesmiddel in de zwellichamen van de penis injecteren. Na vijf minuten gaat het geneesmiddel werken.

Voor de beste werking, gebruikt u Caverject pas op het moment dat u seksuele gemeenschap wil hebben. U mag het geneesmiddel maximaal eens per dag gebruiken en niet vaker dan drie keer in de week injecteren.

De mogelijke bijwerkingen van Caverject

Net zoals veel andere geneesmiddel, kan het gebruik van Caverject ook voor bepaalde bijwerkingen zorgen. De belangrijkste bijwerkingen die u kunt ervaren bij het gebruik van dit geneesmiddel, zijn de volgende:

  • Een pijnlijk en branderig gevoel in de penis op de plek van de injectie;
  • Een bloeduitstorting of blauwe plek op de plek van de injectie;
  • Hoofdpijn;
  • Duizeligheid.

Verder kan het gebeuren dat de erectie te lang aanhoudt. Heeft u langer dan vier uur te maken met een erectie door het gebruik van dit geneesmiddel, dan neemt u contact op met uw arts. Overigens komt dit niet vaak voor, maar enkel bij mensen die overgevoelig blijken te zijn voor het geneesmiddel of een te hoge dosering van het geneesmiddel hebben gebruikt.