Werking Caverject

Caverject is een geneesmiddel dat gebruikt wordt door mannen met erectiestoornissen, ook wel impotentie genoemd. De werkzame stof van het geneesmiddel is Alprostadil, ook wel prostaglandine E1 genoemd. Deze stof is van nature aanwezig in het lichaam en zorgt ervoor dat bloedvaten wijder worden en de bloedstolling geremd worden. Caverject wordt voorgeschreven aan mannen bij wie de zenuwen en bloedvaten in de penis niet meer optimaal werken. Benieuwd hoe dit geneesmiddel tegen erectiestoornissen precies werkt? Lees dan meer over de werking Caverject op deze pagina.

De werking Caverject: zo werkt het geneesmiddel

De werkzame stof in Caverject bevordert de bloedtoevoer naar de penis. Hierdoor komt er meer bloed in de penis, waardoor er een erectie ontstaat die harder is en langer aanhoudt dan de natuurlijke erectie van de man.

Caverject werkt als volgt. Het geneesmiddel verslapt de bloedvaten in de zwellichamen van de penis, waardoor de bloedvaten zich met bloed kunnen vullen. Hierdoor wordt de penis stijf, zodat geslachtsgemeenschap weer mogelijk is. Een seksuele prikkeling is niet nodig, want ook zonder prikkeling zorgt Caverject ervoor dat er meer bloed in de penis komt en een erectie mogelijk is.

werking-caverject

De werking Caverject: zo gebruikt u het geneesmiddel

Een verpakking Caverject bestaat uit poeder en oplosmiddel. De gebruiker vult de injectie Caverject met het oplosmiddel en de poeder en schudt een tijdje goed om de twee bestanddelen met elkaar te mengen. Door de bijsluiter van het geneesmiddel goed door te lezen, weet u precies hoe u Caverject in de penis moet injecteren. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt voor de juiste werking Caverject, dus neem zeker even de tijd om de bijsluiter door te nemen.

Caverject wordt in de zwellichamen van de penis geïnjecteerd. Ongeveer 5 tot 10 minuten na de injectie ontstaat de erectie. De werking van Caverject is 30 tot 60 minuten. U mag het geneesmiddel niet vaker dan eens per dag en drie keer per week gebruiken.

Bij het injecteren van Caverject zijn er enkele zaken waar u op moet letten voor de beste werking Caverject, namelijk:

  • Injecteer niet in zichtbare bloedvaten;
  • Injecteer nooit opnieuw, ook als er geen injectie optreedt;
  • Verander geregeld van injectieplaats om huidirritatie en andere bijwerkingen te voorkomen;
  • Ontsmet de injectieplaats altijd met een beetje alcohol voor u gaat injecteren.

Houdt u bovenstaande regels aan bij het injecteren van dit geneesmiddel, dan weet u zeker dat u dit op de juiste manier doet en de werking Caverject optimaal is.


Meer informatie »